Maatschappelijk verantwoord ondernemen

De woningen van De Wit Zorgwoningen zijn volledig elektrisch. Daar komt geen gas aan te pas. Zomaar een ijzersterk voorbeeld hoe wij maatschappelijk verantwoord ondernemen.

De Wit Zorgwoningen, onderdeel van De Wit Chalets, maakt zich hard voor de drie duurzame P’s: People, Planet en Profit. Dat betekent oog hebben voor alle mensen die met De Wit te maken hebben en het milieu. Tegelijkertijd zijn we financieel in staat om het bedrijf verantwoord en op lange termijn voort te zetten.

Minimale stikstofvoetafdruk

Wij zetten alles op alles om duurzaam te bouwen en het milieu zo min mogelijk te belasten. Dat begint al bij de manier waarop wij in onze fabriek bouwen dat leidt tot een minimale stikstofvoetafdruk.

Maar ook onze isolatie is veel beter dan de wet- en regelgeving van vakantiewoningen of zorgwoningen eist. Ook zijn onze materialen toekomstbestendig en onder verantwoorde omstandigheden geproduceerd. Daarnaast organiseren wij ons werk zo dat we eventueel afval zoveel mogelijk beperken.

Veilige werkomgeving

Maatschappelijke verantwoord heeft dus niet alleen maar met milieu te maken. Net zo belangrijk is de veilige, fijne werkomgeving voor onze collega’s. Respect en een verdiende beloning zijn hierbij onmisbaar. Maar wij stimuleren ook persoonlijke en vakmatige ontwikkeling.

Bovendien maken wij een kwalitatief sterk product voor onze klanten tegen een eerlijke prijs. Een eerlijke prijs, omdat wij ons sociaal-ethisch correct opstellen en bij al onze activiteiten oog hebben voor de belangen van andere belanghebbenden. Niet alleen aan jezelf denken, maar ook aan de ander.

De Wit heeft daarbovenop een onafhankelijke vertrouwenspersoon aangesteld. Alle in- en externe vragen over maatschappelijk verantwoord ondernemen kunnen aan deze persoon worden gesteld. Alles wordt vertrouwelijk behandeld.