Actueel

Lees hier laatste ontwikkelingen van De Wit Group.

Europarcs draagt belang in Bonaire Resorts over aan Peter Starreveld

EuroParcs Group heeft op 5 januari haar deelbelang in Bonaire Resorts overgedragen aan Peter Starreveld. Reden hiervoor is de strategische keuze van EuroParcs Group om haar volledige focus te leggen op haar activiteiten in de Benelux, Duitsland en Oostenrijk. Starreveld, onder andere eigenaar van De Wit Group en ondernemer in Bonaire, zal als directeur het bestuur van Bonaire Resorts mede op zich nemen.

Bonaire Resorts exploiteert momenteel een vakantieresort op Bonaire. Peter Starreveld over deze investeringsovername: “Ik ben trots en kijk uit naar deze mooie uitdaging op dit schitterende eiland. Wij zijn al bijna tien jaar zeer betrokken bij Bonaire. Sinds enige tijd werkt ons bouwbedrijf op Bonaire samen met de lokale instanties, zoals de woningbouwvereniging FCB en het ministerie van BZK aan de economische ontwikkeling van het eiland. Deze kans om een actieve rol te spelen in de doorontwikkeling en exploitatie van Bonaire Resorts, past daar goed bij.”

Starreveld zal als 50% aandeelhouder en directeur het dagelijks bestuur van Bonaire Resorts op zich nemen. Voornemen is om naast de verdere doorontwikkeling van het bestaande ‘Resort Bonaire’ ook een nieuwe impuls te gaan geven aan de realisatie van het geplande tweede resort ‘Sunset Beach Resort.’

EuroParcs heeft mede geïnvesteerd en was een stille vennoot van Bonaire Resorts. Met de strategische keuze om zich op haar Europese activiteiten te concentreren, is EuroParcs op zoek gegaan naar een geschikte partij om haar belang in Bonaire Resorts over te nemen. Wouter Vos, CEO van EuroParcs Group: “Wij hebben met Starreveld een goede nieuwe partner voor Bonaire Resorts gevonden waar wij ons belang met vertrouwen aan overdragen. Wij kennen Peter als betrouwbare chaletleverancier en business partner van EuroParcs. Daarnaast is hij zelf al jarenlang trotse eigenaar van een appartement op ‘Resort Bonaire’.”

Prefab versus Modulair bouwen 

In de wereld van de bouw zijn twee termen die vaak worden gebruikt, maar soms door elkaar worden gehaald, “prefab” en “modulair” bouwen. Hoewel ze beiden gebruikmaken van vooraf vervaardigde componenten, zijn er toch een aantal verschillen.

Prefab bouwen
Prefab, afgeleid van het woord “prefabricatie”, omvat het maken van bouwcomponenten in een fabriek die vervolgens naar de bouwplaats worden getransporteerd voor installatie. Deze componenten variëren van wandpanelen en vloercomponenten tot dakspanten, trappen, badkamers en keukens. Ze kunnen gedeeltelijk afgewerkt zijn of volledig, inclusief isolatie, ramen, deuren en interne afwerkingen. Prefab bouwen biedt voordelen zoals efficiëntie, gecontroleerde kwaliteit en kostenbesparingen door het geconditioneerde productieproces in een fabrieksomgeving.

Modulair bouwen
Modulair bouwen is een specifieke vorm van prefab bouwen waarbij complete ruimtelijke modules worden vervaardigd in fabrieken. Deze modules omvatten volledige kamers of delen van een gebouw, zoals complete keukens, badkamers of zelfs hele woonruimtes. Het onderscheidende kenmerk van modulaire bouw is dat deze modules afzonderlijk worden gemaakt en vervolgens op de bouwplaats worden samengevoegd om een gebouw te vormen. Dit resulteert in snellere bouwtijden en een hogere mate van afwerking, aangezien modules vaak al volledig zijn afgewerkt voordat ze op de locatie aankomen.

Prefab bouwen is geschikt voor diverse toepassingen, van het vervaardigen van wandpanelen tot dakspanten, terwijl modulaire bouw meer gericht is op het creëren van volledige kamers of secties van een gebouw, wat resulteert in een hogere mate van afwerking en efficiëntie.

 

Premantelzorgwoningen in opkomst

In 42 gemeenten is het een stuk makkelijker geworden om met familieleden in een huis of op een kavel te gaan wonen. Deze gemeenten staan nu ook de bouw van premantelzorgwoningen toe. De bewoners van deze woningen verwachten dat ze in de toekomst mantelzorg nodig hebben, bijvoorbeeld over tien jaar.

Op dit moment kan je zonder vergunning al een mantelzorgwoning bouwen, zodat een vriend of familielid van dichtbij intensieve zorg kan verlenen.

Mantelzorgwoningen hebben niet alleen voordelen voor de mantelzorger en degene die mantelzorg krijgt. De woningen hebben een positief effect op onze hele maatschappij door ook woon- en zorgproblemen op te lossen. Benieuwd waarom mensen kiezen voor een mantelzorgwoning? Kijk dan de video.

Het hele artikel over premantelzorgwoningen is te lezen op de website van de NOS.

Foto: Bart Kamphuis

50PLUSBEURS

De start van de 50PlusBeurs is in zicht – Wij zijn er helemaal klaar voor!

Wees welkom vanaf dinsdag 12 september op het grootste 50-plus evenement en ontdek ons veelzijdige assortiment zorgwoningen en laat u inspireren! Onze zorgwoningen brengen zelfstandig wonen en zorgondersteuning samen.

Datum: 12 t/m 16 september
Tijd: 10.00 tot 17.00 uur
Locatie: Jaarbeursplein, Utrecht

Ons team zal klaarstaan om alle vragen van de bezoekers te beantwoorden. Kijk voor meer informatie over dit evenement op de website van de beurs.

WOONDEAL BONAIRE 

De Wit Group gaat met haar vestiging op Bonaire aan de slag voor de getekende Woondeal Bonaire. Vandaag hebben het bestuurscollege op Bonaire en Hugo de Jonge, minister voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening hun handtekening gezet onder de woondeal voor Bonaire. Doel is om ruim 2000 betaalbare woningen te bouwen op Bonaire, te beginnen met 600 woningen in 2025.

OP DE BOUWBEURS

6 t/m 10 februari stonden wij in Utrecht voor de Bouwbeurs: de grootste op het gebied van bouwen in héél Nederland. Hier hebben wij niet alleen onszelf gepresenteerd, maar ook een heleboel nieuwe innovaties gezien. Van moderne technieken tot aan circulaire transformatie. Het was een geslaagde beurs!